En veckas lov och jag unnar mig !

Jag har en veckas ledighet från skolan nu och har åkt hem till mina föräldrar i Sverige för att tillbringa min lediga tid där. Det känns så skönt med en veckas ledighet då och då när man går en dansutbildning. Jag tror verkligen att det behövs. Både för kroppen och hjärnan !

Loven är till för att ta hand om sig och när man är ledig tycker jag man ska unna sig. Men när jag säger ”unna sig ” menar jag inte bara att trycka i sig massa socker och onyttigheter (även om det också verkligen behövs ibland! Särskilt choklad…).

Att unna sig innebär för mig att göra saker som jag verkligen känner att jag behöver och som jag mår bra av. Saker som jag kanske inte riktigt har tid för annars.

Mina föräldrar bor ute på landet och när jag är hos dem brukar jag börja varje morgon med en god frukost och efter det går jag ut på en långpromenad med hundarna i skogen. Jag älskar att starta dagen med en sådan promenad. Och skogen får mig att slappna av.

 

Jag brukar även unna mig att ta mig tid till att stretcha. Sträcka ut kroppen. Inte stretcha och pressa så det gör ont. Utan mer en skön och avslappnad stretch. Då känner jag att min kropp mår bra. Jag kan lätt sitta en hel timme och bara stretcha och känna efter i kroppen. Det blir som en slags meditation för mig.

En del perioder, eller rättare sagt de allra flesta perioder,  som dansare kan vara väldigt tuffa och intensiva. Det finns lov då jag har känt att jag inte vill träna överhuvudtaget. Och då gör jag inte det. Jag försöker verkligen lyssna på min kropp. Särskilt på loven.

 

Men ibland kan jag känna att kroppen mår bra av träning. Och då tränar jag. Detta lovet har jag tränat både lite styrka och kondition och känt att det har fått mig att må väldigt bra.

Jag har vilat mycket, ätit massa gott och umgåtts med familj och vänner. Jag känner att jag laddat upp bra för skolstart igen. Och jag är fylld med motivation för att fortsätta kämpa för att bli en så bra dansare som möjligt ????

 

? Jennie

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.