Dans på scen

Idag hade vi bara två lektioner i skolan. Sedan fick vi ledigt för att kunna åka och titta på en föreställning med dansare från Iwanson.

Föreställningen var på Gasteig. Ett stort kulturcentrum och konserthus här i München med olika stora scener. För ett tag sedan nämnde jag att jag hade tittat på en föreställning på skolan som heter Piece by piece. Danser skapade och dansade av eleverna på Iwanson. De bästa av de danserna får chansen att visa upp sig på Gasteig på deras minsta scen med ca 200 sittplatser.

 

Det finns många tillfällen till att skapa egna danser på skolan och även att stå på scen. Det är kul tycker jag ! Och det gör skoldagarna mer varierade. Ibland har vi vanliga dansklasser med mycket fokus på teknik. I andra perioder går nästan alla dansklasser till att förbereda saker som ska visas upp på scen.

 

Redan nu jobbar vi för fullt inför vår stora föreställning som är i början på maj. Vårt moderna dansnummer kommer vara 7 minuter, så det finns en del att slipa på 😉

På den föreställningen dansar alla elever på skolan stycken som är koreograferade av lärare. Även den showen kommer vara på Gasteig. Men då på den större scenen med plats för 600 i publiken ! Den showen ser jag verkligen fram emot!  ??? Det är ju på scen som man visar vad man har svettats och slitit så mycket för i danssalen.

 

?Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.