Tillbaka till verkligheten

Påsklovet är över och jag överlevde de två första dagarna i skolan. Det kändes skönt att få börja med bara 2 dagar och sedan helg igen. Som en mjukstart. Inte för att lektionerna är särskilt ”mjuka” haha. Men ändå …

 

”Tillbaka till verkligheten” är ju vanligt att säga efter att man haft semester eller varit iväg från skola/jobb ett tag. Oftast med en lite negativ klang, som att det är jobbigt att vara tillbaka till verkligheten. Tillbaka till sitt vardagsliv. Som man själv har valt i många fall.

 

Jag tycker ofta det är jobbigt att komma tillbaka till skolan efter lov. Det har jag skrivit om innan. Jag känner ångest för att komma tillbaka. Men varför egentligen?? Jag blir irriterad på mig själv att jag känner så. Jag lever ju för fasen min dröm. Jag går på en DANSSKOLA! Jag borde känna tacksamhet och lycka.

När jag tänker efter så är jag otroligt tacksam och glad över att jag går på en dansskola, såklart. Men samtidigt  så innebär det mycket stress och press. Det är inte bara kul. Det är inte bara att ”dansa lite”. Absolut inte.

Framförallt är det att känna press som jag tycker är jobbigt. Den som sätter störst press på mig är nog jag själv och inte lärarna. Jag verkar vara sådan som person och det är jobbigt ibland.

Dessutom är jag redan 25 år och befinner mig fortfarande i skolan. Jag hade kunnat vara friare, hade kunnat vara färdigutbildad vid detta laget. Men samtidigt så är detta helt mitt eget val. Jag har också valet att sluta precis när jag vill. Så sett är jag ju väldigt fri.

 

När jag tänker på att jag har valet att sluta idag om jag vill. Att jag kan sluta och även få slut på den jobbiga pressen. Då inser jag hur mycket jag faktiskt gillar det jag håller på med. Jag hade saknat detta så otroligt mycket. Det hade känts helt fel att sluta.

 

Så, mitt verklighet är väl inte helt fel ändå 😉 Och idag var en mycket bättre dag än igår för mig i skolan. Jag tar helg med ett leende på läpparna.

 

? Jennie

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.