Det går om man vill – för 3 år sedan bestämde jag mig för att bli en riktig dansare

Dansen har alltid varit en del av mitt liv. Jag började dansa show jazz när jag var 11 år och sedan dess har jag alltid dansat. Men bara på hobbynivå.

 

Tack vare att Facebook visar mig minnen att se tillbaka till så insåg jag nu att det var 3 år sedan jag på riktigt bestämde mig för att satsa på dansen.

Jag tog modet till mig och sökte till riktiga dansskolor. Kom in på Kulturama i Stockholm. Gick ett år där. Och nu har jag gått ca 6 månader på Iwanson.

Det har hänt så sjukt mycket! Facebook visar mig en video där jag dansar på en hobbyklass för 3 år sedan. Jag skäms nästan när jag ser den. Det ser inte särskilt bra ut. Men det var så jag dansade då och jag älskade det.

Min utveckling sedan dess har varit enorm. Jag vet inte om jag förstår det själv. Men att se denna gamla videon fick mig verkligen att inse vilken dansresa jag gjort.

 

Jag har verkligen jobbat hårt för min utveckling, och utåtvridning haha! Den har inte kommit gratis. Men jag måste säga att hittills  är jag faktiskt stolt över mig själv. Jag tror att det går om man verkligen vill.

 

Jag kommer inte från en stark dansbakgrund. Många har dansat mycket mer än vad jag gjort innan de kommer in på en professionell dansskola. Men på något sätt lyckades jag ändå kämpa mig in.

 

Jag är betydligt bättre nu än för 3 år sedan. Men jag skulle helt ärligt inte säga att jag är en bra dansare. Än.  Jag ser fram emot var jag kommer befinna mig rent dansmässigt om ytterligare 3 år, när jag gått ut Iwanson.

Jag ska kämpa hårt för att kunna se tillbaka på en video från idag och om 3 år kunna säga ”oj, vad dålig jag var då”.

 

Fortsätt aldrig kämpa. Det går om man vill !

 

?Jennie

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.