Jag älskar min skola

Jag tror att det är väldigt viktigt att känna kärlek till skolan man går på. Särskilt om det gäller något man verkligen vill bli riktigt bra på. Och kanske ännu mer om man vill bli dansare skulle jag vilja påstå.

På en dansskola så upplever man mycket stress och press. Det är verkligen tufft både fysiskt och psykiskt. Men någonstans älskar man ju det. Det finns en passion. Annars tror jag inte att någon hade valt att fortsätta.

Jag har gjort flera olika auditions till olika dansskolor. Men när jag gjorde audition till Iwanson kände jag verkligen en speciell känsla. Jag kände att ”Wow, detta kan verkligen vara en skola för mig.” Att göra auditions handlar inte bara om att försöka komma in på skolan. Det handlar även om att försöka känna av hur skolan är, om det är något som man tror kommer passa en eller inte.

 

Sedan jag kom in på Iwanson har min kärlek till skolan bara växt. I fredags när vi hade genrepe tog jag mig en stund och bara såg mig omkring på alla elever och lärare. Jag kände mig så lycklig och stolt över att vara där. Och jag kände så  mycket kärlek.

 

Eleverna som gjorde sitt bästa i sina dansnummer. Och lärarna som satt och tittade på. Lärarna kan vara hårda mot oss men jag vet att de är det för att de vill oss vårt allra bästa. Både vi elever och lärare delar ju samma passion: dansen.

 

Som lärare och elever kommer man väldigt nära varann efter ett tag. Vi står i danssalen dag ut och dag in. Vi elever gör fel och lärarna rättar oss. Vi går igenom en slags gemensam process mot målet att vi alla ska bli så bra dansare som möjligt i slutändan.

Lärarna ser våra svagheter och styrkor. De ser oss på våra bästa och sämsta dagar. Ibland kan jag tänka att ingen känner mig så bra som mina danslärare. Det går inte att gömma sig för dem. Det går inte att gömma sig i dansen.

 

Jag älskar verkligen att gå på Iwanson och känner att just nu är det helt rätt skola för mig. Att känna denna kärleken till skolan tror jag är väldigt viktigt för mig i min utveckling som dansare.

?Jennie

 

Bilder från genrepet i fredags tagna av min jazzlärare Isabella Blum.

Photos: Isabella Blum

Choreography: Pia Fossdal

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.