Dansare ska inte bli sjuka

Nu är det 4 dagar innan föreställningen och förberedelserna pågår till max. Det finns ingen tid att bli sjuk nu! Det är riktigt viktigt att alla är med på genrepen och de tillfällen vi övar inför showen.

Våra lärare har verkligen bett oss att ”snälla kom även om ni mår dåligt. Ta en tablett och bit ihop. Försök att bli sjuka efteråt istället”.

 

Jag är inte sjuk så ofta. Men nu har jag självklart blivit det ! Började redan förra veckan med ont i halsen, ont i hela kroppen faktiskt, och feber. I söndags natt svullnade ena ögat upp och nu har jag dragit på mig en rejäl ögoninflammation.

 

Helt fel tid att bli sjuk på. Det är verkligen jobbigt att bli sjuk som dansare eftersom att vi är så fysiskt aktiva. Det är inte bara att ”bita ihop och gå till jobbet”. Som dansare handlar det snarare om att ”bit ihop och träna ändå. Och se inte sjuk ut !”

 

Igår hade vi genrep på skolan igen. Med smink och kostym och allt. Jag var den enda utan smink pga mitt illröda och svullna öga. Dessutom såg jag bara på ena ögat då jag bara hade satt in en kontaktlins i ett öga, och jag var helt yr efter att knappt ha sovit på hela natten. Det var verkligen inte mitt bästa genrep. Men jag gjorde det!

 

Nu försöker jag göra allt för att bli frisk igen. Synd att jag är sjuk nu. I vanliga fall älskar jag genrep och sista veckan innan show.

 

? Jennie

 

(Photo: Vreni Arbes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.