Sjuk igen

Förra veckan kämpade jag på hårt i skolan och jag var så glad att min kropp kändes så stark och frisk. Jag var riktigt taggad på denna sista veckan innan pingstlovet. Vi kommer ha lov i 2 veckor och jag tänkte att då ska jag verkligen kämpa och ta i så jag verkligen förtjänar lovet.

Men min kropp ville lite annorlunda … I måndags kände jag mig trött och hade inte lust att gå till skolan. Det är för mig en väldigt ovanlig känsla. Förutom att jag var  väldigt trött mådde jag bra.

Senare på kvällen fick jag riktigt ont i halsen. Vaknade morgonen därpå och var förkyld med feber och ont i halsen. IGEN! Det var ju bara 3 veckor sedan jag blev sjuk med exakt samma symtom senast. Däremellan har jag även hunnit ha ögoninflammation.

 

Det känns som att min kropp inte har kunnat återhämta sig ordentligt. Igår och idag gick jag till doktorn för att kolla upp vad jag har för något. De har tagit prover och i morgon får jag förhoppningsvis svar. Läkaren tror att jag har en bakterieinfektion så nu går jag på antibiotika.

Inte kul att behöva sjukvård utanför Sverige tycker jag. Saker är alltid annorlunda utomlands. De har inte samma system här med vårdcentral och så och jag har inte helt fattat än hur det fungerar än faktiskt. Ibland är det privat ibland inte. Ibland tar de inte emot utländska. På vissa ställen måste man boka tid på andra inte… På vissa ställen betalar man på andra inte… Har dock lyckats hitta ett ställe där de accepterar att man har EU-kortet så det är en lättnad.

Jag tänkte att jag bara ville ta ett snabbt blodprov i fingret och få svar efter några minuter om jag har en bakterie eller virus. Men de tog ett riktigt blodprov i armvecket och skickade iväg det för analys. Så nu får jag förhoppningsvis ett givande svar.

 

Första dagen jag var sjuk var det skönt att kunna vila en hel dag. Men nu känns det trist att missa i princip hela sista veckan innan lovet. Men man måste ju ta hand om sin kropp. Förhoppningsvis är jag tillbaka stark och frisk snart igen ??

 

?Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.