Tung vecka

Jag vet inte riktigt vad som händer med mig men denna veckan känns riktigt tung. Och om jag kollar på mina klasskamrater verkar de tycka det samma.

Vi börjar komma in i exam-stressen och samtidigt känner väl kroppen att den vill ha sommarlov. Jag antar det är det som händer.

 

Varje dag denna veckan har jag efter första eller andra lektionen känt att jag verkligen vill gå hem. Eller till och med innan jag hinner komma till skolan. Jag har känt att jag inte orkar mer. Baletten är en sann pina för mig just nu så här innan exam till exempel. Det är svårt att inse hur mycket fel jag gör men jag vet ju att det gör mig bättre!

Men jag är ju inte sjuk eller skadad (peppar peppar!) så jag har ingen anledning att gå hem.

 

Jag har gått på alla lektioner ändå såklart. Och det har känts väldigt bra i slutet av dagen. Dagarna har börjat tungt men avslutats väldigt bra.

 

Idag till exempel hade vi en gästlärare i modernt sista lektionen. Jag hade aldrig haft henne innan och visste inte hur hon skulle vara. Innan hennes lektion kände jag mig yr, hade ingen ork eller motivation till dans.

 

Men vilken bra lektion det blev! Jag kände sån dansglädje. Kom in i ett flow. Kom in i dansen. Fick en adrenalinkick. Och jag påmindes om varför jag går till alla dessa danslektioner och pushar mig dag efter dag.

 

Dansen är verkligen som en drog jag inte kan vara utan. När jag väl känner den där dans-kicken vill jag bara ha mer ? och så pushar man sig lite till. Tills nästa kick kommer.

 

? Jennie

 

(Photo Vreni Arbes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.