Glad midsommar från München! ??

Glad midsommar allihopa! Hoppas ni har haft ett bra midsommarfirande där hemma!

Här i Tyskland firar de inte midsommar alls. Men vi svenskar i München firar det ändå. Fast vi firade det på lördagen i stället för på fredagen. Fler som är lediga då 🙂

Jag började dagen med att laga och äta svensk midsommarmat tillsammans med några underbara klasskamrater här. Det var SÅ GOTT med svensk mat. Är stolt över den maten vi lagade till haha ! Potatis, korv, hemmagjorda köttbullar, lax, ägg… Till efterrätt blev det dessutom jordgubbstårta och chokladbollar. Så gott och jag åt så mycket. Wow, hamnade i mathimlen ett tag ??

 

Runt 17-tiden begav vi oss till en park här i München där flera svenskar samlades för att fira. Vi satt i gräset , drack och sjöng snappsvisor, lekte lekar, lyssnade på musik. Det kändes som svensk midsommar förutom att vi inte hade någon midsommarstång och att folk runt omkring kollade på oss och undrade vad vi gjorde.

En del kom fram och tog kort. Andra kom fram och pratade, ställde frågor och var nyfikna. De hade aldrig sett något liknande ?

 

Efter en stund gick vi till en så kallad Biergarten (stor uteservering där man dricker öl ur 1 liters glas, sitter på träbänkar och äter och umgås). Sverige mötte ju Tyskland i fotboll! Det var överfullt på stället men ändå hade vi sådan tur och lyckades gå ett bord precis vid storbildsskärmen. Där satt vi, ca 10 svenskar, bland hundratals tyskar, och hejade på Sverige och drack öl.

 

Det var en väldigt rolig upplevelse faktiskt. Trots att matchen slutade som den gjorde…

 

Jag måste säga att gårdagen var superlyckad! Allt var så fint, kul och gott. Jag njöt verkligen och det botade lite den hemlängtan som jag känt senaste tiden.

Dessutom har jag märkt att jag blir ännu mer svensk när jag bor utomlands. De svenska traditionerna blir nästan ännu viktigare att fira än när man är hemma i Sverige. Och det är kul att få gå runt med gul blåa kläder och känna sig supersvensk ?

Självklart blir det inte som midsommar hemma. Men det var väldigt fint att få känna gemenskap med andra svenskar här, och att få visa tyskarna vår en av våra traditioner.

 

?? Jennie

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.