Veckans dansare – Dusty Button

Veckans dansare är en kvinna som inspirerar mig väldigt mycket. Dusty Button heter hon. 29 år, ballerina och koreograf från USA.

Förutom att hon dansar riktigt bra så gillar jag henne så mycket för att hon verkligen står ut. Som privatperson har hon mer ett punk-rockigt utseende. Riktigt cool. Många har säkert en bestämd bild av hur en prima ballerina är, ser ut eller beter sig. Och Dusty Button är motsatsen till den bilden.

Hon dricker gärna öl och lägger ut bilder och videor på när hon äter hamburgare och liknande som man inte förknippar med ballerinor. Hon är sig själv, och så grym på balett! Dessutom fick jag precis reda på att hon även tycker om att träna boxning som ett komplement till dansen. Precis som min vän och proffsboxare Lucy Wildheart 😀

Det jag också gillar med Dusty Buttons dans är att hon verkar gillar att använda balettstegen till annan musik än klassisk musik och jag ser henne lägga upp många klipp då hon dansar balett till hip hop. Mest aktiv på att lägga upp saker är hon på instagram (Dusty_Button) och här kan ni se ett av mina favoritklipp med henne när hon dansar till Drakes musik:

Här lär hon ut en koreografi. Låten är introt till en av mina favoritlåtar med rapparen Kanye West. ”Runaway”

 

Här lär hon ut en koreografi i modern balett till en annan dansare:

Och här dansar hon till ännu en hip hop låt:

 

Jag kommer aldrig kunna bli en ballerina. Men jag älskar balett. Och jag hoppas få användning av baletten i framtiden och få använda den på mitt sätt. På ett mer modernt sätt och på ett sätt som är helt och hållet jag.

Dusty Button har verkligen inspirerat mig när det gäller vad man kan göra med baletten och dansen, och hon påminner om att man måste tro på sig själv. Och våga gå sin egen väg.

 

Här kan ni läsa en bra och intressant artikel om Dusty Button. På engelska. I artikeln står bland annat detta:

”Button says she fights the ballerina stereotype by staying true to herself and believing that success isn’t defined by appearance. ”My advice for myself is the same for all women: to dig deep, prepare yourself for judgment, and give a middle finger to anyone who tells you that you can’t do something.””

 

Det blir min motivation för veckan. Och förhoppningsvis för fler veckor framöver.

 

? Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.