Överraskningsfest för Jessica Iwanson <3

I år blev det officiellt att Jessica Iwanson ”lämnar över ansvaret” för skolan till någon annan. Ny rektor och ansvarig över skolan, ”artistic director” kommer bli Johannes Härtl. En helt underbar människa, lärare och dansare som varit med på skolan en lång tid. Både som lärare, elev och koreograf.

Idag hade alla vi på skolan organiserat ett surprise party för Jessica. Varje klass visade upp olika danser och det blev som en privat dansshow och fest för Jessica och alla på skolan.

Showen började med två av Jessica och hennes man Stefans favorit jazz-nummer som varit med på föreställningarna på Gasteig. Sedan hade en av klasserna lärt sig en jazzkoreografi som Jessica dansat innan. Samtidigt som dansarna dansade på scen visades en video i bakgrunden på Jessica som dansade samma dans för flera år sedan, i samma danssal! Riktigt kul och häftigt att se! Dansarna hade dessutom klätt sig i samma 80-talskläder som Jessica hade på sig i videon.

 

Sedan dansade vi olika koreografier som Jessica själv har skapat. Jag själv var med och dansade i ett modernt stycke som heter ”Skagen”. En jättefin dans som börjar med att man dansar till ljudet av havets vågor.

Jessica har verkligen koreograferat väldigt mycket bra och fina saker. Det hade varit kul att någon gång visa och vara med i en show på Gasteig med endast hennes koreografier i! Jag hoppas hon fortsätter koreografera nya saker!

Efter alla danser visades det en video på storbildsskärmen. Det var en video som filmade alla lärare och elever på skolan och för att sammanfatta den så sa den : Jessica vi kommer sakna dig!

 

Efter det höll Jessica ett litet tal och så sa hon: jag vill bara påminna er alla om varför ni gör alla dessa dansövningar och sliter så hårt. Dag ut och dag in.  Det kan kännas väldigt slitsamt. Men glöm aldrig att ni älskar att dansa. Så satte hon på musiken. Spelade ”Can’t stop the feeling” med Justin Timberlake. Började dansa, ensam på scen. Sedan drog hon upp oss allihopa och där stod vi alla på dansgolvet och dansade och klappade i händerna. ca 200 personer.

Det blev ett väldigt känslosamt moment. När låten slutade hade många tårar i ögonen. Det kändes både sorgligt och fint på samma gång. Och framförallt kände jag en oerhört stor gemenskap bland alla som var där.

 

Sedan bjöds det på bubbel, öl, korv och bretzn (tyska kringlor med salt på). En riktigt tysk fest 😉 Vi spelade musik och dansade. Även lärarna kom in och joinade ett tag 😉 <3

 

Det blev verkligen en fin dag. Jag är glad över att få ha varit med och firat henne. Och jag är så glad över att få ha varit del av skolan när Jessica fortfarande är aktiv. Men som hon sa idag; hon kommer fortfarande finnas där i bakgrunden. Hon kommer fortfarande vara med oss. Hon lämnar inte ifrån sig skolan. Hon för den bara vidare till en ny generation 🙂

 

Personligen är jag så otroligt glad och tacksam över att Jessica startade skolan. Och hon var en av de personer som gav mig chansen att börja där.

TACK <3

Iwanson växer mig varmare och varmare om hjärtat. Efter idag känns skolan nästan som en familj för mig. Jag är så stolt och glad över att få vara del av Iwanson. Wow, Ser verkligen fram emot ytterligare 2 år.

 

?Jennie

 

(Black and white photo by Vreni Arbes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.