Dansglädjen är tillbaka ! ❤️?

Nu har jag sommarlov från Iwanson och tillbringar min tid i Stockholm. Kanske inte så mycket till sommarlov skulle många tycka. Mina dagar är väldigt intensiva. Jag jobbar, dansar, jobbar och dansar. Och mellan varven ligger jag och solar på bryggan.

Jag kom hit för snart 2 veckor sedan och sedan dess har jag varit ledig en dag ? Jag stiger upp kl 4.30 varje morgon  för att laga och servera frukost till hotellgäster. Jobbar 8 h. Går hem. Badar i havet och däckar i solen en timme, bästa power napen! Sedan åker jag in till Balettakademien och dansar 1.5h.

 

På Balettakademien har de under sommaren olika internationella danslärare varje vecka. Denna veckan dansar jag jazz med Sabrina Philips och det är helt underbart ! Hon sprider sån dansglädje. Istället för att vara arg eller klanka ner på oss när vi gör fel försöker hon hjälpa oss att bli bättre och håller den positiva energin uppe. Jag älskar det ! Det är precis detta jag behöver just nu.

På senaste tiden har dansen känts som någon slags press och stress för mig. Jag har haft prestationsångest. Inte varit alls nöjd med mig själv. Inte lyckats hitta någon frihet eller glädje i dansen.

 

Denna veckan har jag gått på klass 3 gånger för Sabrina och jag har känt hur dansglädjen kommit tillbaka mer och mer och ikväll bara exploderade den. Vi fick dansa en koreografi som var 100% jag och verkligen den typen av dans jag gillar. Jag kände mig helt ett med dansen och känslorna. Och nu efteråt känns mitt hjärta så lätt. Som om att det varit inlåst i en bur ett tag men nu sprack den buren och det känns så bra.

 

Wow ! Vad skönt när man kan känna så här för dansen. Dans är absolut inte alltid kul. Men när det väl är kul då är det VERKLIGEN kul. Och man är glad att man aldrig gav upp när det kändes som tuffast.

 

Nu måste jag verkligen sova. Kl 4.30 ringer ju klockan igen. Och sedan börjar ännu en ”sommarlovsdag”.

 

? Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.