3 veckor efter sommarlovet

Så, nu har jag gått 3 veckor i skolan efter sommaruppehållet och i morgon börjar fjärde veckan. Det har verkligen varit fullt ös och fullt upp alla dagar!

I och med att jag börjat jobba också denna terminen så har det verkligen varit intensiva dagar. Nu har jag jobbat ca 4 dagar i veckan. Men i fortsättningen är tanken att jag ska satsa på 2 gånger i veckan. Jag har alltid resonerat så här när det kommer till jobb: jag jobbar gärna, så länge det inte på verkar dansen negativt.

När jag jobbar innan skolan så jobbar jag från kl 8 till kl 13.30. Sen åker jag till skolan och är där fram tills ca 22.30 om kvällarna. Så dagarna blir ju långa som ni förstår !

 

Men jag trivs. Både i skolan och på jobbet. Jag känner dock att jag hade behövt mer tid till att gå igenom saker som jag ska kunna på lektionerna. Liksom förbereda mig bättre eller hinna gå igenom vissa saker. Jag blir också trött av såna långa dagar. Och när jag är trött har jag ibland svårt med koncentrationen i skolan eller att hålla humöret uppe. Jag blir ledsen mycket enklare om jag är trött. Tar illa vid mig när jag får kritik och känner mig dålig.

 

Sedan jag började skolan igen efter sommaren så har det gått från att kännas suuuuperbra till sådär. I början kände jag mig pigg, stark och full av energi. Nu känner jag mig tröttare och mer kritisk mot mig själv.  Jag tror mest det har att göra med att jag är trött. Både kroppen och hjärnan är trött och det spelar verkligen roll. Ju mer energi jag har desto bättre mår jag och desto mer känner jag att jag kan utvecklas i skolan.

 

Det som jag ser som positiv är att jag detta året är mer medveten om saker om mig själv och dansen. Jag vet hur det känns och ska kännas när jag mår bra och jag ser varningssignalerna när jag mår dåligt. Och nu försöker jag alltid vända saker till det positiva och vara mer snäll mot mig själv. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det men jag försöker liksom ta åt mig kritik och jobba på saker, men jag håller en viss distans till kritiken. Jag låter den inte komma innanför skinnet på mig, som jag gjorde innan. Det är ju inte jag som människa som kritiseras utan mitt sätt att röra på mig, och allt lärarna säger ju säger de ju för att de bryr sig och vill att jag ska bli bättre.

 

Så jag fortsätter att kämpa på. Jag gillar att ha dagarna fulla med saker att göra. Men nu ska det verkligen bli skönt att njuta av att ta det lugnt resten av denna söndagskväll 🙂

 

?Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.