Gästlärare

Nytt när man börjar år 2 på Iwanson är att man får nya gästlärare varje vecka! Detta tycker jag känns både kul, lyxigt och väldigt givande. Jag har gästläraren 2 lektioner varje vecka och de kommer från massa olika länder. Nu har jag till exempel haft Peter Mika från Slovakien, Nadine Gespacher från Tyskland/Spanien och Romain Guion från Frankrike.

 

Det är så kul med gästlärare! Dels är det kul och spännande att få lära sig av en helt ny danslärare och ta del av dennes egna sätt att röra sig. De dansarna som kommer till oss på skolan är HELT FANTASTISKA! Och dels är det väldigt skönt att man kan komma till lektionen helt ”oförberedd”,  utan att känna att det är massa steg och räkningar som man måste komma ihåg sedan tidigare. Det känns som att man går in till gästlärarens lektion med ett helt öppet sinne och det bjuds liksom på en positiv överraskning varje gång.

Det som jag nog tycker är bäst med gästlärarna är att för dem är jag som ett blankt papper, ett oskrivet blad. De vet inget om mig eller min dans, har inte sett mig innan och vet inte vem jag är. De har liksom inte satt mig i något slags fack utan baserar allt de ser endast på den lektionen när jag är där med dem. Annars kan jag känna nu med mina lärare som jag har haft i 1 år att de redan satt mig i ett fack. De vet min nivå och vet hur jag funkar. Detta kan vara både bra och dåligt men om jag har en ordinarie lärare som jag känner att jag har gjort ett dåligt intryck på så är det ju inte så kul. Och det är svårt att ta sig ur det ”facket” liksom. Eller om man känner med en lärare att man måste leva upp till vissa krav som den har på mig.

 

Jag älskar mina ”house teachers”. Missförstå mig inte. Men det känns verkligen så skönt med gästlärarna. Det blir liksom som en paus från all skolpress och höga krav. Även om det kanske bara är i min hjärna pressen finns 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.