Ge alltid 100%, särskilt i detaljerna !

Gårdagen var både  väldigt givande och krävande  i skolan.  Det började ju som sagt med att improvisera ett solo första lektionen.

 

Sista lektionen hade vi en gästlärare. Ska jag vara ärlig fick han mig faktiskt att känna mig (och resten av klassen) som skit. Han sa ”men alltså ni kan ju inte ta in detaljer. Det syns att ni aldrig jobbat hårt innan. Om jag säger ni ska sträcka upp armen till taket så STRÄCK UPP ARMEN TILL TAKET!” Och så fick vi öva på det i ca 40 minuter. Och höra hur kassa vi var på att ta in detaljer och kontrollera våra kroppar. Jag överdriver lite. Men inte mycket. Men det var så det kändes.

På slutet kändes det bättre. Då kändes det som att läraren mer ville pusha oss än att trycka ner oss. Men samtidigt så kändes det som ett välbehövligt slag i ansiktet. Som ett wake up call.

 

För som gästläraren sa så är det i många fall  förmågan att ta in detaljer snabbt det som skiljer de bra dansarna från de sämre. Och ska jag vara ärlig så kände nog både jag och hela klassen att detta är något vi slarvar med. Trots att lärarna tjatar.

 

Detaljer är verkligen min svaghet. Jag suger på det och det stressar mig. Jag är glad bara jag kommer ihåg ordningen på alla steg 😂 Men nu börjar min förmåga att memorera att bli bättre. Så det är dags för mig att ta det till nästa nivå. Jag ska inte sträva bara efter att KUNNA STEGEN. Jag ska även slipa på detaljerna och rörelsekvaliten.

 

Jag har märkt att om jag fokuserar för mycket på detaljerna i början så har jag svårare att memorera stegen. Men snart kan jag förhoppningsvis göra båda delar. Man måste ju börja någonstans 😅

 

Skönt att ”ett slag i ansiktet” kan få en att bli motiverad och inte deppig!

Efter dagens slut var alla i klassen överens om att vi går inte denna dansutbildningen för att bli daltade med. Vi vill ju faktiskt bli pushade för att bli bättre ! Ibland måste man gå den hårda vägen … 😉

 

💗Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.